Vonkelwijn MCC Brut Rosé (My Wyn)

Vonkelwijn MCC Brut Rosé (My Wyn)

from 23.00

Producent: MyWyn.
(meer info/foto's/film onderaan)
Over de wijn: Een echte zuid afrikaanse vonkelwijn "MCC" - method cap classique. Gemaakt van 100% Pinot Noir druiven van topkwaliteit. Een heerlijk droge rosé schuimwijn met aromas van rode vruchten.
Methode: De 1e gisting gebeurt 5 maanden op vat, de 2e gisting 14 maanden in de fles - net zoals echte Champagne! Slechts 800 flessen geproduceerd!
Eten/Drinken: Perfect als aperitief of bij (chocolade) dessert.

Fles/Promo:
sold out
+ in winkelwagen

MyWyn is de kleinste wijnkelder uit Franschhoek, het domein van een wijn-garagiste of chiquer; een echte boutique winery! Wijnmaakster Jacoline maakt wijn sinds 2001 en koopt haar druiven na strenge selectie bij de beste wijndomeinen uit de streek. Ze maakt wijn met hart en ziel en kiest resoluut voor pure & verrassende wijnen. Je vind bij haar rosé schuimwijn  van 100% (!) Pinot Noir en monocépages (wijnen van 1 druif) van cabernet franc en petit verdot. Dit is echt uniek en kom je niet tegen bij grote wijnbedrijven omdat dit commercieel vaak niet haalbaar is.
Productie bij Jacoline is steeds op kleine schaal - ongeveer 7500 flessen per jaar - hand gemaakt en met de hand gebotteld. Alle wijnen van MyWyn zijn ongefilterd, gelabeld met de hand (soms net een tikje scheef) en met een echte wax-sluiting voor de rode wijnen.
Het symbool van MyWyn - de naakte vrouw - symboliseert de inhoud: puur en authentiek, net zoals moeder natuur.