Direct alle wijnen in de shop bekijken?
Ga dan naar onze pagina’s bubbels, witte & rosé wijnen of rode wijnen.

 

Rode wijn kiezen? Hier is onze keuzewijzer!

Wil je rode wijn kopen maar heb je moeilijkheden met kiezen? Wij helpen je graag verder!
Bekijk onze keuzewijzer van Zuid-Afrikaanse rode wijnen. We houden het overzichtelijk en verdelen de rode wijnen in 3 categorieën.
Toch nog vragen? Mail even naar ‘elias@lekkerwyn.be’ of bel gerust 0497/38.29.53.

 
Schermafbeelding 2018-11-18 om 17.31.36.png

Lichte en mineralische wijnen

Sommige druivensoorten leveren door hun dunnere schil wijnen van lichte kleur en met lage tannines/bitterheid. Pinot Noir is hiervan een bekend voorbeeld (vooral uit Duitsland) maar ook Grenache past binnen dit rijtje.
Vaak zijn dit elegante wijnen die door het gebruik van de juiste ondergrond mineralische en kruidige aroma’s opleveren. In combinatie met eten past dit goed bij lichtere gerechten. Kruidige varianten zoals de Grenache van Tierhoek, passen ook fantastisch bij kort wild of bij stoofpotjes en komen zo helemaal tot hun recht!
Als wijn op zich (dus zonder eten) is dit zeker niet voor iedereen weggelegd. Vaak zijn mensen ofwel heel erg fan, ofwel juist niet omdat ze gewend zijn aan vollere en rondere rode wijnen.

 
Schermafbeelding 2018-11-18 om 18.55.52.png

Soepele en fruitige wijnen

Dit zijn wat vollere wijnen die geliefd zijn bij een breed publiek. Ze zijn voor korte tijd gerijpt op houten vaten voor ronder mondgevoel. Maar het zijn vooral de fruitige aroma’s die overtuigen in het glas. Vaak zijn dit ook relatief jonge wijnen met een paarse schijn en veel levendigheid in het glas. Bij Lekker Wyn hebben we een drietal wijnen in deze categorie:
Windmeul Merlot: de zachtste wijn in het rijtje met vooral aroma’s van rood fruit.
Windmeul Pinotage: wat voller en kruidiger van smaak met aroma’s van bessen en een lichte koffie-toets. Kan ook licht gekoeld gedronken worden.
Lynx Campenaerts, dit is een blend vergelijkbaar met Bordeaux wijnen. Door de mengeling van verschillende druiven is deze wijn erg fruitig en zacht. Deze wijn kan je serveren bij bijna elk gerecht.

 
Schermafbeelding 2018-11-18 om 18.56.07.png

Krachtige en volle wijnen

Binnen deze groep vind je wijnen met een echte volle smaak en diepe kleur. Rijk aan zachte tannines en complexe aroma’s dankzij meerdere jaren rijping op houten vaten. Deze rijping geeft vaak aroma’s van donkere chocolade, zwart fruit of tabak in het glas. Het zijn robuuste wijnen die vaak ook nog beter worden door ze verder te bewaren.
De Windmeul Cape Blend is een mooi voorbeeld van een echt vollere en complexere wijn. Gemaakt van bush vines en werd 18 maanden gerijpt op nieuwe eiken vaten.
De Lynx Shiraz is gemaakt door een jonge wijnmaker die de wijn korter liet rijpen op wat nieuwer hout. Dit levert een volle wijn met tegelijk ook een strakke en frisse toets. Zoals bij elke goede Shiraz vind je in deze wijn ook de typerende aroma’s van witte peper.
De Petit Verdot van My Wyn is een buitenbeentje. Petit Verdot is als druif gekend door zijn dikke schil het veel kleur en tannine. Dit levert dan ook een mannelijke winterwijn die je best serveert bij lamsvlees of wild. Het is tevens een erg complexe wijn (bovendien ongefilterd) die baat heeft bij het decanteren om volop open te bloeien.

 
 

Of samengevat in onze wijnfolder:

 

folder wit

folder rood