Cabernet Franc 2015 (My Wyn)

Cabernet Franc 2015 (My Wyn)

from 27.00

*Nog 4 flessen*
Producent:
MyWyn.
(meer info/foto's onderaan)
Over de wijn: Een elegante rode wijn met zachte tanines doch vol in smaak. Aromas van zwarte kersen met aardse ondertonen. Een kwaliteitswijn die mooi en traag openbloeit na ontkurken.
Methode: 21 dagen gisting (maceration) in open vaten. Gevolgd door 24 maanden rijping op eiken vaten en tenslotte het bottelen - puur en zonder filtering - in de fles.
Eten/Drinken: Past bij varkensvlees en rijke, romige pasta gerechten.
Awards: Top 6 in Cabernet Franc SA challenge
Extra: Cabernet Franc is minder bekend dan Cabernet Sauvignon en wordt vaak gebruikt als deel van een blend in wijn. Cabernet Franc levert heel zachte en fijne wijn en is dus zeker eens het proberen waard!

Fles/Doos:
Quantity:
+ in winkelwagen

MyWyn is de kleinste wijnkelder uit Franschhoek, het domein van een wijn-garagiste of chiquer; een echte boutique winery! Wijnmaakster Jacoline maakt wijn sinds 2001 en koopt haar druiven na strenge selectie bij de beste wijndomeinen uit de streek. Ze maakt wijn met hart en ziel en kiest resoluut voor pure & verrassende wijnen. Je vind bij haar rosé schuimwijn  van 100% (!) Pinot Noir en monocépages (wijnen van 1 druif) van cabernet franc en petit verdot. Dit is echt uniek en kom je niet tegen bij grote wijnbedrijven omdat dit commercieel vaak niet haalbaar is.
Productie bij Jacoline is steeds op kleine schaal - ongeveer 7500 flessen per jaar - hand gemaakt en met de hand gebotteld. Alle wijnen van MyWyn zijn ongefilterd, gelabeld met de hand (soms net een tikje scheef) en met een echte wax-sluiting voor de rode wijnen.
Het symbool van MyWyn - de naakte vrouw - symboliseert de inhoud: puur en authentiek, net zoals moeder natuur.