Cape Blend 2015 (Windmeul)

Cape Blend 2015 (Windmeul)

from 16.80

Producent: Windmeul.
(meer info onderaan)
Over de wijn: Deze wijn blaast je omver met zijn complexiteit en energie. Met aroma’s van donkere bessen, eucalyptus en kersen. Hint van sigaren en donkere chocolade in de afdronk. Gemaakt van 57% Pinotage, 29% Cabernet Sauvignon, 8% Petit Verdot en 6% Merlot. De Pinotage en Merlot komt van ‘bush vines’ die 14 tot 18 jaar oud zijn.
Vinificatie: 18 maanden rijping op nieuwe Franse eiken vaten.
Druivensoorten: De naam “Cape Blend“ verwijst naar de druivensoorten in deze wijn: Het is een mengeling met minstens 1/3 Pinotage (typisch uit de “Cape“) in combinatie met andere klassieke Bordeaux druiven als Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot en Tannat.
Bewaarpotentieel: 5 - 10 jaar.
Eten/Drinken: Rood vlees, rijke en kruidige gerechten.
Extra: Pinotage is een echt Zuid-Afrikaans druivenras dat werd uitgevonden op de universiteit van Stellenbosch. Het is een kruising van de delicate en fruitige Pinot Noir met de sterkere Cinsault druif. Cinsault wordt in Zuid-Afrika ook vaak "Hermitage" genoemd. Vandaar de nieuwe naam Pino-tage voor deze kruising.

Fles/Doos:
Quantity:
+ in winkelwagen

Over Windmeul:
Windmeul is een coöperatieve van verschillende kleinere wijnboeren die samenwerken onder één dak.
De wijnen worden geproduceerd op grotere schaal maar de druiven worden door elke boer verzorgd met veel aandacht voor kwaliteit. Dit zorgt voor een onklopbare prijs-kwaliteit verhouding. Website producent: www.windmeul.com

De ‘Bush Vine’ wijnstokken bij Windmeul

De ‘Bush Vine’ wijnstokken bij Windmeul

Windmeul Kelder: No-Nonsense wijndomein met top prijs-kwaliteit wijnen!

Windmeul Kelder: No-Nonsense wijndomein met top prijs-kwaliteit wijnen!