Early Mist Riesling (Vrede en Lust)

Early Mist Riesling (Vrede en Lust)

from 11.00

Producent: Vrede en Lust.
(Info/Foto/Video onderaan)
Over de wijn: Riesling is een wijn die nood heeft aan de juiste terroir! Deze Riesling van Vrede & Lust wordt daarom gemaakt in Elgin, aan de koelere en rotsachtige kustlijn van Zuid-Afrika. Het eindresultaat is een licht zoete wijn (Kabinet stijl) met aromas van citrus, druiven en honing. Mooie balans van suikers en frisse zuren in de afdronk.
Eten/Drinken: Koude of warme gerookte zalm, zuurkool of Japanse gerechten.
Awards:
2018 Frank van der Auwera - Top 300 wijnen in België (in zijn prijsklasse)
2016 Michelangelo Awards - Goud
2015 IWSC - Zilver
2015 SA Region Terroir Award
Extra: De naam van deze wijn “early mist” verwijst naar de koele ochtendmist die vaak hangt op het wijndomein in Elgin. Getuige hiervan de foto hier onder.

Fles/Doos:
Quantity:
+ In Winkelwagen

Over Vrede & Lust:
Vrede & Lust is gelegen in de prachtige vallei van Franschhoek. Het werd in 1668 gesticht door een Vlaming en kende sindsdien een rijke geschiedenis. Sinds 1996 is de boerderij in handen van de the Buys familie. Zij maakten van Vrede & Lust en modern bedrijf met o.a. een van de grootste installaties van zonnepanelen op een Zuid-Afrikaans wijndomein. Meer info in de video onderaan.

Meer recent kocht Vrede & Lust naast het historische domein in Franschhoek ook een lap grond aan de kust dichtbij Elgin. Hier heerst een koeler klimaat wat nieuwe mogelijkheden biedt in het gamma van wijnen. O.a. de druiven van deze Riesling worden gerijpt op deze nieuwe locatie.

Wijnmaakster bij Vrede & Lust is Susan Erasmus. Een vrouw met passie en wijnmaakster van het jaar in Zuid-Afrika in 2007.

Meer info over dit wijndomein? Kijk ook op www.vnl.co.za

 

Vrede & Lust: “Vinified by the Sun”Vrede & Lust: Wijnmaakster Susan Erasmus


 
riesling_vredeenlust_winemakernotes.jpg

Winemaker notes