Chardonnay 2017 (Tierhoek)

Chardonnay 2017 (Tierhoek)

from 10.50

Producent: Tierhoek
(meer info/foto's/film onderaan)
Over de wijn: Een erg verfijnde Chardonnay waarbij de gisting deels op hout en deels in staaltank gebeurde. Deze combinatie levert enerzijds frisse en fruitige aromas van citrus en anderzijds ook dat extra tikje "body" en  complexiteit. De verbouwing van druiven op grote hoogte (Tierhoek ligt in "piekenierskloof") geeft deze wijn een mooie mineraliteit. Alle Tierhoek wijnen zijn bovendien geproduceerd op biologische wijze, zie meer info onderaan!
Eten/drinken: de perfecte begeleider bij lichtere maaltijden zoals kip, salades of pasta.
Awards: **** Vier sterren volgens de Platters Guide 2018!
"Barrel & Tank ferment/ageing still gives a savoury character to citrus-infused fruit, but well judged, nicely in sync. Will be versatile in food pairing. "

Fles/Doos:
Quantity:
+ in winkelwagen

Over Tierhoek:
Tierhoek is een wijndomein hoog in de bergen (760m) van Piekenierskloof met oude wilde wijnstokken. Het unieke klimaat met koele nachten zorgt voor een trage rijping van de druiven en dus voor veel aromas en complexiteit in de wijn!
Tierhoek wijnen worden geteeld op een biologische en duurzame manier zonder gebruik van sproeimiddelen en met minimale irrigatie. Voor meer info, bekijk volgend youtube-filmpje:

WIne Maker Notes

Winemaker Notes

Website producent: www.tierhoek.com